Siirry sisältöön.
Jalankulkijat-yhdistyksen logo. Punaisella täytetty ympyrä, jossa on kermanväriset reunukset. Kävelevät, piirretyt jalat laskeutuvat ylävasemmalta. Ympyrän sisäpuolella, alakaarta mukailee teksti 'Jalankulkijat' suuraakkosin.

Uusi ääni
kävelylle!

Kutsu perustamiskokoukseen 15.8.2023

Julkaistu 2.8.2023. Päivitetty 13.8.2023.

Mennyt tapahtuma! Perustamiskokous pidettiin onnistuneesti Kirjasto-tilassa Puistokatu 4:ssä, Helsingissä 15.8.2023. Voit lukea alta, millaisella kutsulla perustamiskokous kutsuttiin koolle.

Tiiviisti

Mitä? Jalankulkijoiden yhdistyksen perustaminen Helsinkiin.

Milloin? Tiistaina 15. elokuuta 2023 klo 17-18.30.

Missä? Puistokatu 4:n iso neuvotteluhuone (Puistokatu 4, Helsinki) tai etänä.

Päivitys 15.8.2023: Kokoustila on vaihtunut suurempaan. Se on nyt Kirjasto-tila 1. kerroksessa.

Miksi? Koska jalankulkijoiden ääni pitää saada paremmin kuuluviin. Tule mukaan muuttamaan liikennepoliittista keskustelua ja aloittamaan jalankulun vallankumousta!

Seuraa instagramissa: @jalankulkijat.

Tule mukaan perustamaan uutta jalankulkijoiden yhdistystä Helsinkiin!

"On monta hyvää syytä kannattaa kävelylle ystävällisiä katuja: ne kannustavat terveyden ja ilmaston kannalta hyviin valintoihin, ovat turvallisia niin lapsille kuin aikuisille ja lisäävät kaupungin viihtyisyyttä.

Silti Helsingin kantakaupungissa katutilasta vain yksi neljäsosa on varattu jalankulkuun, pyöräilyyn ja joukkoliikenteeseen - yhteensä. (Koponen & Hilden 2023)

Suunnan tulee muuttua.

Helsinkiin tarvitaan kävelykatuja, matalampia ajonopeuksia, parkkipaikkojen rivistön sijaan puistoja ja penkkejä - niin ydinkeskustaan kuin muuallekin.

Arvokasta kansalaisaktivismia ja -keskustelua kävelyn edistämiseksi on tehty paljon - kiitos siitä kuuluu niin teille kuin monille muille.

Liikennepoliittisessa keskustelussa on kuitenkin hieman vääristävää, että suurta jalankulkijoiden joukkoa ei edusta mikään virallinen taho. Kävelijöiden ääni ei edelleenkään kuulu riittävän hyvin.

Siksi on vireillä uusi jalankulkijoiden yhdistys. Sen on tarkoitus olla toimija, joka systemaattisesti muistuttaa kaavoittajia ja päätöksentekijöitä ja pyrkii muuttamaan Helsinkiä turvallisemmaksi, mukavammaksi ja kannustavammaksi kävellä.

Haluaisitko olla mukana nostamassa esiin jalankulkijoiden ääntä Helsingissä?""

Tervetuloa perustamaan uutta jalankulkijoiden yhdistystä Helsinkiin Puistokatu 4:n tiistaina 15.8.! Ohjelmassa on vapaata keskustelua ja ideointia tulevan yhdistyksen toiminnasta."

- Hanna Hannus

Esteetön pääsy

Puistokatu 4:n sivuilta:

"Vierailu Puistokadulla onnistuu esteettömästi ja tilat ovat saavutettavia.

Puistokatu 4:n piha ja pääsisäänkäynti ovat esteettömiä. Piha on nupukivetystä ja pääovelle vie luiska, jonka kaltevuus on kahdeksan astetta. Pääovi toimii liiketunnistimella ja tuulikaapista on käynti suoraan hissille, josta pääsee esteettömästi kaikkiin kolmeen kerrokseen sekä kellariin. Hissin napit ovat saavutettavalla korkeudella ja hissin ovet avautuvat kahteen suuntaan. Esteetön WC ja lastenhoitopiste löytyy ensimmäisestä kerroksesta.

Puistokadun vuokrattavat kokoushuoneet sijaitsevat 1. ja 2. kerroksessa. Näihin on esteetön kulku, lukuun ottamatta 1. kerroksen pientä kokoushuonetta, jonka alkuperäinen oviaukko on leveydeltään ainoastaan 71 cm.

Talon 2. kerroksessa sijaitseva juhlasali on esteetön, ja sinne pääsee hissillä. 2. kerroksessa ei ole esteetöntä WC:tä.

Ravintola Elm sijaitsee 1. kerroksessa, jonne pääsee hissillä. Huoneiden välillä olevat vanhat kynnykset on madallettu niin, että pyörätuolilla liikkuminen niiden yli onnistuu. Ravintolan terassi on korotettu. Terassille pääsee pyörätuolilla sisäkautta talon pääovesta.

Puistokadun 1. kerroksen kirjastossa ja 2. kerroksen juhlasalissa on käytössä induktiosilmukka."